Az étterem

Ha egy Taksonyba érkező idegen a Sziget Étterem felől érdeklődik, nemigen talál olyan gyermeket, felnőttet, idős korút, aki ne tudná útba igazítani, merre vegye az irányt.

A Kis-Duna holtág partján fekvő, múlt század harmincas éveiben italkimérésként indult vendéglő, az évtizedek során a falu, – Taksony – emblematikus helyévé vált és a környező településeken, sőt távolabb is jól ismerik.

A kivételesen szép természeti környezet, a megbízható konyha, családias hangulat és a vasárnapi élő sramlizene, generációk sorának kínált színvonalas szórakozást és szerzett magának méltó hírnevet. Itt Taksonyban, mindannyiunknak megvan a magunk „Sziget élménye”: az első randevú, hangulatos vacsorák, baráti sörözések, áttáncolt, átmulatott éjszakák…

Az étterem új tulajdonosaként, családommal folytatom a vendéglátás közel nyolcvan éves hagyományát. Nemcsak azért, mert nagypapám a kertünkben található ős gesztenyefák alatt kortyolta vasárnap délutáni sörét, mert szüleim, családom évtizedekig jártak ide a vasárnapi sramlira, mert magam és hozzám hasonló negyvenesek, a nyolcvanas években egyetlen hétvégét nem hagytunk volna ki a Sziget nélkül, hanem mert 12 éves fiamon, az utánunk jövő generáción is látom: érzik a hely varázsát.

A taksonyi ember, sváb és nem sváb, mindig híres volt szülőföldje iránti elkötelezettségéről, szeretetéről, arról, hogy erősen kötődik hagyományaihoz. Felmenőink sorának jelentette német nemzetiségi kultúránk megélését a Sziget éttermi vendéglátás, az élő sramlizene, valamint a tánc

Megújult konyhánk, kibővült kertünk és a megszépült környezet, a hagyomány továbbélését erősítik. Mára a klasszikus vendéglátás mellett előadások, koncertek, borvacsorák, irodalmi estek gazdagítják nemzeti és német nemzetiségi kultúránk ápolását. Sváb – bajor gyökereinket az étel, ital választékunkban is megjelentetjük. A nemzetközi konyha és a hagyományos magyar ízek mellett étlapunkon hangsúlyosan jelen van egy sor bajor specialitás is.

A kitűnő sör mellett éttermünk a magyar borok elkötelezett híve! Vad és halételeinkhez, sváb-bajor specialitásainkhoz, történelmi borvidékeink nagyszerű borait ajánljuk. A kiemelt természetvédelmi területen működő éttermünk, a természet, a teremtett világ szeretetét, tiszteletét és a megalkuvás nélküli minőségre való törekvést tűzte ki célul. Nem utolsó sorban azért, hogy még generációk sora gazdagodhasson „Sziget élménnyel”